CORONAVIRUS OF TEWEL COVID-19

WAT IS COVID-19 EN HOE VOORKOM IK DE VERSPREIDING VAN DIT VIRUS

  1. “Het virus circuleert niet alleen, jij bent degene die het verspreidt”

“Het virus zit niet op straat of op terrassen, het virus wordt gedragen door mensen die onderweg zijn”, aldus NL deskundigen. Profiteren van de sluiting van je favoriete bar om thuis een aperitief te organiseren is geen goed idee. De maatregelen van de overheid zijn gericht op het vergroten van de ‘sociale afstand’, dat wil zeggen het verminderen van de dichtheid en daarmee het risico op besmetting. Zonder behandeling of vaccin bestaat deze sociale distantiëring erin om stap voor stap te voorkomen dat het virus wordt overgedragen.

Dus om jezelf en anderen te beschermen … Blijf thuis. En pas barrièrebewegingen toe.

2. “Als je contact vermijdt, kun je levens redden”Het vertragen van de pandemie kan duizenden levens redden. In een vertrouwelijk rapport dat door Le Monde is geraadpleegd, noemt een epidemioloog van Imperial College in Londen een tol van 300.000 tot 500.000 doden in Frankrijk zonder preventieve maatregelen voor inperking (het kan worden gedeeld door 2,3 of 4, afhankelijk van de scenario’s). Om de kansen aan hun kant te zetten, moet iedereen maximale voorzorgsmaatregelen nemen en de gezondheidsinstructies respecteren. U kunt de vertegenwoordiger van de AP-HP-artsen, Rémi Salomon, citeren: “We moeten contact absoluut vermijden. Niet zozeer voor jezelf, uiteindelijk is deze epidemie niet zo ernstig op individuele basis, maar voor de bevolking, want de meest kwetsbaren onder ons worden getroffen. ”

3. “Vertrouwt u op gezondheidswerkers om u te behandelen? Dus help ze “Ze staan ​​aan de frontlinie. Het inter-ziekenhuiscollectief heeft ook een uitdaging gelanceerd op sociale netwerken om te proberen te overtuigen. “We hebben je nodig: doe mee aan de uitdaging, blijf thuis”,    Volgens de directeur-generaal van de Openbare Bijstand van Ziekenhuizen in Parijs (AP-HP) dr. Martin Hirsch “We hebben honderd zorgverleners die het virus hebben opgelopen. Het merendeel van hen kreeg het niet door contact met patiënten, maar in hun sociale leven. “Als de doctoren ook op de grond zitten …

4. “U kunt besmet zijn, maar wees een gezonde drager”‘Nee oma, op de 3 kinderen van je dochter passen omdat ze geen school hebben, is geen goed idee. ” Waarom? Omdat ouderen onder de risico lopen. En omdat haar dochter, net als haar kleinkinderen, een gezonde drager van het virus kan zijn en het kan doorgeven wanneer ze in contact komt met andere mensen.

5. “U loopt het risico het virus naar een gebied te brengen waar het nog niet circuleert””Ik ben technisch werkloos, ik maak van de gelegenheid gebruik om deze week bij je te komen. ” Neen ! Samenkomen met familie of vrienden als je niet op dezelfde plek woont, is ook geen goed idee. U kunt het virus naar een gebied brengen waar het nog niet circuleert.

6. “Wil je jezelf vinden zoals in Italië?” “Zoals in Italië, waar de insluiting totaal is. Sanitaire maatregelen zijn specifiek voor elk land. Maar daarginds, en waar kunnen degenen die quarantaine vermijden beschuldigd worden van poging tot moord en zo in de gevangenis belanden?

MEER WETEN?

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland