Wij doen wat wij zeggen en zeggen wat wij doen

Schoonmaken is een vak. En een vak moet je leren. Daarom worden alle schoonmakers bij ons opgeleid. Nieuwe medewerkers worden de eerste twee weken begeleid door hun leidinggevende als instructie bij introductie. U heeft dus altijd één of meer ingewerkte schoonmakers over de vloer. Deze training in de praktijk wordt aangevuld met theoretisch onderwijs. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

“Uw” Cemvo schoonmakers hebben verstand van schoonmaken! In hun bedrijfskleding zien zij er representatief en fris uit.

Voor de aanvang van elk schoonmaakcontract maakt u met ons werkafspraken. Over het dagelijkse en periodieke werkprogramma, werktijden, toegang en afsluiten van uw pand en overige onderwerpen die voor u en voor ons van belang zijn. We maken samen afspraken over overleg tussen uw contactpersoon en onze rayonmanager. Voor het op maat verlenen van diensten is goede communicatie met u de belangrijkste voorwaarde. Aansluitend hebben wij met onze medewerkers werkoverleg zodat ook zij goed zijn geïnstrueerd en geïnformeerd.

Wij meten de kwaliteit van de schoonmaak. U wilt immers waar voor uw geld! De rayonmanager van Cemvo controleert minimaal eenmaal per maand elke taak. De resultaten van de meting zullen wij met u bespreken tijdens het reguliere overleg.

Door de samenwerking leren wij uw wensen en ideeën steeds beter kennen. Naar de schoonmaak heeft u dus geen omkijken meer want we blijven ons houden aan de afspraak. En soms doen we zelfs meer. Want door de proactieve manier van werken krijgt u vandaag al wat u ons morgen had willen vragen.

Wat schoon is, hoeft niet te worden schoongemaakt. Wij trainen onze mensen kritisch te kijken. Een schone (ongebruikte) ruimte kan overgeslagen worden. De vrijgekomen tijd zal worden benut door in een andere ruimte wat extra’s te doen. Zo blijft het vereiste resultaat op kostenneutrale wijze bewaard.